„Jak śliwka w kompot!”

Wzorem ubiegłych lat organizujemy konkurs kulinarny dla uczniów klas 0-3 i ich rodzin. Tym razem bohaterką rywalizacji będzie poczciwa śliwka. Termin składania prac: 26 września.

Konkurs zostanie przeprowadzony w dwóch kategoriach:

PRZETWORY ZE ŚLIWEK i POTRAWY ZE ŚLIWEK.

Uczestnicy konkursu – uczniowie, we współpracy z rodziną, przygotują specjały ze śliwek w wybranej kategorii. Konkursowe wytwory wraz z wizytówką, czyli informacją o uczestniku (imię i nazwisko oraz klasa), a także z nazwą potrawy lub przetworu oraz przepisem, prosimy dostarczyć komisji w dniu 26 września br., w godzinach od 8.15 do 9.00 (drugie piętro, hol przed „zerówkami”). Prosimy również o przesłanie przepisu, na podstawie którego przygotowano przetwór lub potrawę, drogą elektroniczną na adres: dagmara.zahuta@sp24sto.edu.pl. O zwycięstwie w poszczególnych kategoriach zdecyduje komisja konkursowa, która weźmie pod uwagę następujące kryteria: smak, wrażenie wizualne i estetyka opakowania w kategorii – PRZETWORY ZE ŚLIWEK, smak i wrażenie wizualne w kategorii – POTRAWY ZE ŚLIWEK. Laureaci konkursu zostaną nagrodzeni w obu kategoriach, a wszyscy uczestnicy otrzymają pamiątkowe dyplomy.

SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO UDZIAŁU!

 (18.09) Dagmara Zahuta, Anna Siembor, Ewa Pytlak