Jadłospis

Od 18 do 22 października:

Poniedziałek 18.10.21

KUCHNIA WŁOSKA

zupa:         minestrone

II danie:     farfalle z kurczakiem i pesto z rukoli

                   sałata po włosku

 

Wtorek 19.10.21

zupa:         kapuśniak z kiszonej kapusty

II danie:     schab duszony z cebulką

                   ziemniaki lub kasza jęczmienna

buraczki duszone

 

Środa 20.10.21

zupa:         z zielonego groszku

II danie:     ryż z prażonym jabłkiem i cynamonem

sos z jogurtu naturalnego

 

Czwartek 21.10.21

zupa:         kalafiorowa

II danie:     eskalopka z piersi kurczęcia w sosie pieczarkowym  

                   ziemniaki

                   marchewka na parze

lub surówka z warzyw mieszanych  

 

Piątek 22.10.21

zupa:         krupnik z kaszy jęczmiennej

II danie:     kotlet z jaja

puree ziemniaczane

                   fasolka szparagowa na parze

lub surówka z kapusty pekińskiej, papryki i pomidorów